Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Δήλωση ενδιαφέροντος μαθημάτων Braille

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τοπική κοινωνία της Καστοριάς έδειξε μεγάλο ενδιαφέρων για την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας και για αυτό το λόγω  Ο Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς και η εθελοντική  φοιτητική οργάνωση  AEGEE Kastoria παίρνει για δεύτερη φορά πρωτοβουλία, αφού πρωτίστως ήρθαν  σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς , για τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης του κώδικα Braille. 


Κώδικας Μπράιγ ονομάζεται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Το όνομά του οφείλεται στον εφευρέτη του Λουδοβίκο Μπράιγ.
Αυτό το αλφάβητο που έφτιαξε ο Μπράιγ ήταν μια αντικατάσταση του γραμματικού αλφάβητου με ανάγλυφες στιγμές, που με διάφορους συνδυασμούς αποδίδουν ένα κείμενο. Ο τυφλός μπορεί μ’ αυτό το σύστημα να διαβάζει ψηλαφώντας τις στιγμές με το δάχτυλο, δηλαδή έχουμε ανάγνωση με την αφή.
Το σύστημα Μπράιγ έχει έξι ανάγλυφες κουκκίδες σαν το κεφαλάκι μιας καρφίτσας. Είναι τοποθετημένες ανά τρεις και μ’ αυτές γίνονται 63 συνδυασμοί, που αντιστοιχούν στα γράμματα και τους αριθμούς. 
Η γραφή Μπράιγ διαβάζεται από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω, όπως ακριβώς και η γραφή των «βλεπόντων».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2014 και με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης πιστοποίησης.Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα έτσι ώστε να γνωρίζουμε τον αριθμό των ατόμων για την δημιουργία τμημάτων:






Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αποστόλου Βερόνικα,      
6988162330 και 2467021441
Πρόεδρος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας
Εμμανουηλίδης Χ. Παναγιώτης,
6971979045
Πρόεδρος AEGEE Kastoria


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου