Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεάν Αγκαλιές για την Παγκόσμια Ειρήνη, Free Hugs for World Peace (AEGEE KASTORIA)

Η 21 Σεπτεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα ειρήνης! Κάθε χρόνο αυτή η μέρα γιορτάζεται από διάφορες περιοχές του κόσμου τιμώντας και προωθώντας την έννοια της Ειρήνης! Η AEGEE KASTORIA θέλοντας να υπερασπιστεί τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της και να γιορτάσει με τον τρόπο της αυτή τη μέρα αποφάσισε να μοιράσει Δωρεάν Αγκαλιές σε όλη την πόλη της Καστοριάς διανέμοντας έτσι την αγάπη!

Το κίνημα των Free Hugs (Δωρεάν Αγκαλιές) ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2004 από τον Juan Mann. Η ιδέα του ήρθε όταν γύρισε από κάποιο ταξίδι του και δεν βρέθηκε κανείς να τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο, ενώ έβλεπε γύρω του πως όλοι είχαν έναν δικό τους άνθρωπο να τους περιμένει. Έτσι, θεώρησε πως ίσως και άλλοι συνάνθρωποί  να βρίσκονται στην ίδια θέση, να περνούν μια άσχημη στιγμή και να νοιώθουν μόνοι, για αυτό αποφάσισε να μοιράσει αγκαλιές σε τυχαίους περαστικούς!
Σε αυτή την εποχή της κοινωνικής αποσύνδεσης και της έλλειψης ανθρώπινης επαφής, τα μέλη της AEGEE KASTORIA αποφασίσαμε να δράσουμε αυτό το κίνημα και στην Καστοριά μοιράζοντας αγκαλιές και χαρίζοντας χαμόγελα, σε μια προσπάθεια να φέρουμε τους ανθρώπους λίγο πιο κοντά προσθέτοντας έτσι τη δική μας συμμετοχή στην αποκατάσταση της παγκόσμιας Ειρήνης. Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της πράξης ήταν ότι το διασκεδάσαμε, είδαμε ανταπόκριση και σίγουρα θα το επαναλάβουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου