Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Δήλωση ενδιαφέροντος μαθημάτων Νοηματικής Γλώσσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς και η εθελοντική  φοιτητική οργάνωση  AEGEE Kastoria στα πλαίσια των δράσεων και θέλοντας να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία αλλά και να αναπτυχθεί το επίπεδο της εκπαιδευτικής κοινότητας , πήρανε την πρωτοβουλία αφού πρωτίστως ήρθαν  σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς , για τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας.
Η εκμάθηση της Νοηματικής Γλώσσας πραγματοποιείται σε τέσσερεις κύκλους, με συνολικά 120 ώρες διδασκαλίας σε κάθε κύκλο. Οι τέσσερεις κύκλοι μπορούν να ολοκληρωθούν είτε παρακολουθώντας κανονικά τμήματα είτε ταχύρυθμα:
-Τα κανονικά τμήματα διαρκούν 8 μήνες ανά κύκλο με δύο δίωρα μαθήματα ανά εβδομάδα.
-Τα εντατικά τμήματα έχουν διάρκεια 4 μήνες ανά κύκλο με τέσσερα δίωρα μαθήματα ανά εβδομάδα.
Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, χορηγείται βεβαίωση από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην οποία πιστοποιείται η παρακολούθηση των απαιτούμενων 120 ωρών διδασκαλίας Ε.Ν.Γ. που απαιτούνται για κάθε κύκλο. Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων κύκλων, ο μαθητής θα είναι σε θέση να εξεταστεί για την απόκτηση του πτυχίου επάρκειας στη νοηματική γλώσσα. Οι εξετάσεις της επάρκειας διεξάγονται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, με έδρα την Αθήνα, η οποία και χορηγεί το αντίστοιχο πτυχίο. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Με την απόκτηση του πτυχίου της επάρκειας, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στα τμήματα διερμηνείας του Κ.Ε.Ν.Γ. Τα τμήματα διερμηνείας διαρκούν δύο κύκλους κανονικών και εντατικών μαθημάτων και με την ολοκλήρωση τους, οι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις του Σωματείου Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. για την απόκτηση του πτυχίου Διερμηνείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.Tα μαθήματα θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο.


Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα έτσι ώστε να γνωρίζουμε τον αριθμό των ατόμων για την δημιουργία τμημάτων:

Τηλέφωνα επικοινωνίας:


 Αποστόλου Βερόνικα,
 6988162330 και 2467021441
 Πρόεδρος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας


Εμμανουηλίδης Χ. Παναγιώτης,
6971979045
 Πρόεδρος AEGEE Kastoria


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου